Eşti aici

Franța continuă să ardă

Focul continuă să facă ravagii în Franța. În doar trei zile, peste șapte mii de hectare de pădure și vegetație s-au făcut scrum în partea de sud-est a țării, precum și în Corsica, unde peste 12.000 de persoane au fost evacute. 

Disperați, sute de turiști, mai ales cei cazați în aceste zone, s-au refugiat pe plajă și așteaptă ajutorul salvatorilor.

Ca sa protejeze casele de pârjol, pompierii folosesc inclusiv apa din piscinele particulare. Totodată, pompierii au primit întăriri din toata Franța, precum și de la armată. În total, peste patru mii de oameni duc o luptă continuă cu focul. Sunt sprijiniți de 25 de avioane speciale pentru stingerea incendiilor.

Pe de altă parte, autoritățile franceze spun că nu doar natura este de vină pentru haosul creat în țară, odată ce unele dintre incendii, au fost puse intenționat. Dacă vor fi prinși, vinovații riscă până la 15 ani de închisoare plus o amendă de 150 de mii de euro.

Coșmarul incendiilor de vegetație continuă și în Portugalia, unde cu focul luptă peste 2.300 de pomieri și 17 avioane speciale. Cel mai rau este în jurul orașului Macao, unde, potrivit autorităților, pagubele suferite de fermieri sunt catastrofale.