Eşti aici

Furau și șantajau

Poliția a reținut un cuplu din Soroca, fiind cercetați penal pentru furt și șantaj. Aceștia dezasamblau plăcuțe de înmatriculare de la mai multe mijloace de transport, preponderent înmatriculate în alte state. Ulterior, aceștea amenințau victimele cu deteriorarea acestora, cerându-le să le transmită bani, între  600 – 1000 lei, pentru a le fi restitiuite plăcuțele.

LIVE 00.00 – 00.14

Polițiștii au depistat peste 160 de cazuri de sustragere a plăcuților din Chișinău și suburbii, m.Bălți, raioanele Drochia, Soroca, Rîșcani, Sîngerei, Telenești, Orhei, Hîncești, Taraclia, Cimișlia, săvârșite de către suspecții reținuți.

Audiați de polițiști, suspecții şi-au recunoscut vina. În urma măsurilor speciale de investigații, polițiști au reușit să recupereze o parte din plăcuțe, care urmează să fie restituite proprietarilor. Suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni similare comise pe teritoriul țării.

Persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor, să se adrese la numarul 112 sau la cel mai apropiat sector de Poliție.