Eşti aici

Furt de milioane la „Banca de Economii”

A furat aproape opt milioane de lei, iar în continuare va sta după gratii. Este vorba despre fosta șefă a depozitului de valori a filialei din raionul Râșcani a Băncii de Economii, care a fost condamnată la opt ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari.
Potrivit oamenilor legii, care au pornit ancheta după o sesizarea a administrației băncii, în perioada 2007-2014, aceasta, împreună cu câțiva colegi, au avut o înțelegere de a fura bani din depozitul la care avea acces liber.
Astfel, după ce condamnata intra în posesia banilor, aceasta recurgea la diferite motode de convertire, transfer, deghizarea originii sau deplasarea reală a banilor, respectiv a reușit să „bage” în buzunar circa 7.7 milioane de lei, aproximativ 50.000 de dolari și aproape 89.000 de euro.
Coincidență sau nu, dar în perioada de activitate în cadrul băncii, inculpata și-a procurat bunuri imobiliare în valoare de mai bine de un milion de lei.
Menționăm că, în acest caz mai sunt cercetați directorul filialei, contabilul-şef şi adjunctul acestuia. Pe durata urmăririi penale inculpata nu şi-a recunoscut vina.