Eşti aici

Generația tânără a tenisului scrie istorie

Generația tânără a tenisului mondial feminin scrie istorie. Jucătoarea americană Sloane Stephens, locul 83 WTA, a învins-o, scor 6-1, 0-6, 7-5, pe compatrioata sa Venus Williams, cap de serie numărul nouă şi s-a calificat în finală la US Open, unde va întâlni o altă sportiva din America, Madison Keys, locul 16 în lume.

La rândul său, favorita numărul 15 de la turneul de Mare Șlem, a trecut de Coco Vandeweghe, locul 22 mondial, scor 6-1, 6-2, după un meci ce s-a întâns puțin peste o oră.

A fost un moment istoric pentru US Open, unde pentru prima dată după 1981, toate cele patru semifinaliste au fost americance. Ce ține de ultimul act, acesta va fi primul de Grand Slam atât pentru Madison Keys, în vârstă de 22 de ani, cât şi pentru Sloane Stephens, care este cu doi ani mai în vârstă decât adversara sa.

De altfel, Stephens a revenit pe teren la Wimbledon, după o pauză de 11 luni cauzată de o gravă accidentare la picior. De atunci, a înregistrat 14 victorii şi doar două înfrângeri. De partea cealaltă, Madison Keys a absentat din circuitul feminin în primele două luni ale acestui an, în care s-a recuperat după o operație la încheietura mâinii