Eşti aici

Germania și Italia, victorii la indigo

Victorii egale pentru naționalele de tineret ale Germaniei și Italiei, în primele lor meciuri disputate în cadrul Europeanului Under-21. 

În prima dispută a zilei, Germania şi Cehia s-au luptat de la egal la egal, însă nemţii au fost mai periculoşi la finalizare. În minutul 44, defensiva lui Lavicka nu l-a putut opri pe Max Meyer, care de deschis scorul, cu un şut pe sub Zima. Serge Gnabry a marcat pentru 2-0, în minutul 50, după ce Sacek nu a reuşit să preia o minge în interiorul careului. David Selke putea face 3-0, cu cinci minute înainte de final, dar Zima a apărat lovitura de la 11 metri executată de atacantul lui Hertha Berlin.

De partea cealaltă, Danemarca şi Italia s-au anulat reciproc în prima repriză, respectiv ocaziile au întârziat să apară. Lorenzo Pellegrini „a spart gheaţa” după revenirea de la cabine, mai exact, în minutul 54, când a reluat din foarfecă la colţul lung. Execuţia mijlocaşului italian poate candida acum ușor pentru golul turneului. Danezii au controlat jocul după încasarea golului, dar Donnarumma le-a interzis golul nordicilor cu câteva parade sigure. Masivul atacant Andrea Petagna a închis tabela cu patru minute înainte de final, după o centrare ideală din partea lui Federico.

Cu toate acestea, ultimul meci din cadrul primei etape a Campionatului European de tineret a avut și un moment nesportiv ce l-a avut în prim-plan pe portarul Italiei. Din cauza că a refuzat să-și prelungească contractul cu AC Milan, în minutul 34, fanii grupării au aruncat în Donnarumma cu dolari falși.