Eşti aici

Gheretele din parcuri, pline de ilegalităţi

Surplus de bani în raport cu bonurile fiscale, marfă fără acte de proviniență, condiții antisanitare, dar și alte încălcări au fost depistate de oamenii legii la comercianții din parcul „Ștefan cel Mare”, parcul Catedralei și parcul Dendrariu din capitală.

Potrivit unui comunicat de presă al poliției, ieri, în municipiul Chișinău au fost efectuate 38 de percheziții la mai mulți agenți economici, care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice în parcul Ștefan cel Mare, parcul Catedralei din centrul orașului și parcul Dendrariu.

În urma controalelor au fost depistate încălcări în mai multe domenii și anume: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără acte de proviniență, evidență dublă a contabilității, condiții antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar.

Totodată, au fost depistate și ridicate mijloace bănești nereflecatate în evidența contabilă în sumă de peste 600 000 lei, acte dubioase, dar și marfă fără acte de proviniență în valoare de peste 500 000 lei.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală" se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.