Eşti aici

Ghimpu, rămâne nesolidar cu socialiștii

Deși au părăsit guvernarea, liberalii vor vota un proiect de lege al democraților.

Deputații liberali vor vota proiectul de lege înregistrat în Parlament de democrați privind excluderea propagandei rusești din presa moldovenească.

Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat astăzi că liberalii vor propune îmbunătățirea acestui proiect de lege, chiar dacă, la finele lunii mai curent, au părăsit coaliția de la guvernare.

Mai mult Mihai Ghimpu, deși a ieșit din cadrul guvernării, acuzând PD-ul de multe ilegalități, a declarat că susține Guvernul Filip, comentând astfel inițiativa PSRM, dar și cea a PLDM-ului, privind moțiunea de cenzura înaintată împotriva Guvernului Filip.

El a declarat că împreună cu acest Guvern a făcut multe reforme, a continuat cursul European şi nu are motive pentru a face jocul cuiva”, a spus liderul PL.

Amintim că ieri, Partidul Socialiștilor a anunțat că a inițiat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, acuzându-l de corupție și iresponsabilitate.

Anterior, PLDM a inițiat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Pavel Filip și a cerut susținerea fracțiunilor parlamentare.

Totuși PD împreună cu Grupul Leancă au suficiente voturi în parlament pentru a respinge moțiunile de demitere a Guvernului Filip.