Eşti aici

Gripa a făcut a doua victimă

Gripa a făcut a doua victimă în Moldova. De această dată este vorba despre un tânăr, de 17 ani, din Chișinău. Potrivit Ministerului Sănătății, victima s-a adresat la „Spitalul de Urgență”, pe 12 februarie, în stare gravă, cu semne de șoc toxico-bacterian și febră de 38,3 grade.
Ulterior, băiatul a fost transportat la Spitalul „Valentin Ignatenco”, în zona de resuscitare, dar starea de sănătate i s-a agravat și nu a mai putut fi salvat. Rezultatul examenului virusologic a atestat prezența virusului gripal B.
Din spusele rudelor, în zilele de opt și nouă februarie, tânărul a avut tuse uscată, rară, dar a fost activ, respectiv la medic nu s-a adresat. Pe 12 februarie au apărut frisoane, slăbiciuni şi febră.
Urmează o expertiză medico-legală pentru a preciza cauza morții.
Conform datelor Ministerului Sănătății, în Moldova, activitatea gripală este de nivel scăzut. Totuși, acest lucru se poate înrăutăți atât din cauza vremii instabile, cât și din cauza faptului că în România, virusul a făcut, doar marți, cinci victime, respectiv numărul celor răpuși de gripă, în 2018, în țara vecină a ajuns la 27.
În aceste condiții, autoritățile solicită cetățenilor, ca la apariția primelor simptome de răceală să se adreseze, imediat, la medicul de familie.