Eşti aici

Igor Dodon își propune rudele în fruntea Apărării

Președintele Igor Dodon a anunţat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că a respins candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării, înaintată de Guvern. În acest sens, preşedintele i-a trimis o scrisoare premierului Filip în care-i recomandă să-l înainteze în această funcţie pe generalul Victor Gaiciuc, tatăl finului său.

Președintele a menționat că deja a semnat un document în care informează Guvernul că refuză candidatura lui Eugen Sturza în fruntea Apărării, deoarece îşi doreşte ca la şefia Ministerului Apărării să fie un militar profesionist.
 

Victor Gaiciuc este militar de carieră. Acesta a mai deţinut funcţia de ministru al Apărării în Guvernul Tarlev, în perioada 2001-2004, fiind demis în urma unui scandal format în jurul sustragerii ilegale de arme din depozitele Armatei Naţionale.

Amintim că, marți, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că Sturza este candidatul coaliției de guvernare la funcția de ministru al Apărării și că dacă președintele va refuza să semneze decretul de numire în funție, Guvernul va veni repetat cu același candidat. Lucru confirmat și astăzi de către democrați, care au declarat că nu comentează decizia lui Igor Dodon și că rămân ferm pe poziția anunțată anterior.