Eşti aici

Încă un caz de rujeolă, înregistrat în Moldova

Al doilea caz de rujeolă înregistrat în Moldova. De această data este vorba de o fetiță, de șapte ani, care s-a molipsit în timpul unei vizite la Odessa, zonă unde se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă cu privire la această boală.
Copilul nu se află la evidență medicală în orașul Râșcani, nu frecventează nici o instituție de educație și nu a fost vaccinat contra rujeolei și altor boli infecțioase.
Acesta s-a îmbolnăvit la data de 31 ianuarie, iar pe cinci februarie s-a adresat la medic. După tratamentul aplicat copilul a fost externat în stare satisfăcătoare.
Amintim că primul caz de rujeolă, în care a fost vorba de un micuț de șapte luni, a fost înregistrat în raionul Glodeni.
În prezent, Moldova se află practic în centrul unui focar de rujeolă, după ce în România și în Ucraina a fost declarată stare de epidemie. De la începutul anului, peste Prut s-au îmbolnăvit aproape 11.000 de copii, în timp ce în cealaltă țară vecină au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri. 
În aceste condiții, părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și a altor boli infecțioase. De asemenea, aceștia sunt îndrumați să se abțină de la călătorii, dacă copiii sunt nevaccinați.