Eşti aici

Incendiu uriaș la Moscova

Incendiul de proporţii izbucnit ieri după amiază într-un centru comercial din capitala rusă Moscova a fost localizat. Totuşi, pompierii au luptat ;I astăzi cu focarele care încă au mai fumegat.

Trei mii de oameni, printre care şi trei răniţi au fost evacuaţi din calea focului.

Nori imenşi de fum negru şi dens au putut fi văzuţi de la kilometri distanţă. Potrivit autorităţilor, aproape 55 de mii de metri pătraţi ai centrului comercial au fost mistuiţi de foc, iar o parte din acoperiş s-a prăbuşit.

Aproape 290 de pompieri cu 170 de autospeciale și trei elicoptere au luptat, până noaptea târziu, cu flăcările. Aparatele de zbor au fost filmate de localnici cum luau apă din râul Moscova.

Autoritățile locale au deschis o anchetă în acest caz. Potrivit primelor versiuni, incendiul ar fi pornit dintr-un magazin de materiale de construcţii şi s-a extins rapid în toată clădirea, dar şi în parcarea subterană. Acolo zeci de automobile au explodat, iar unii oameni încercau disperaţi să-şi salveze maşinile.

Autorităţile urmează să stabilească pagubele provocate de incendiu, dar şi cine se face vinovat de producerea acestuia. O companie de asigurări rusă a calculat însă că pierderile s-ar ridica la aproape 75 milioane de euro.