Eşti aici

Începe Cupa Confederațiilor 2017

Cu un an înainte de Campionatul Mondial, opt selecționate vor participa la competiția care se vrea o „încălzire” pentru turneul final.

Astfel, cu primele reprezentative ale Rusiei, Portugaliei, Noii Zeilande și Mexic în Grupa A și cu naționalele Germaniei, Chile, Camerunului și Australiei în Grupa B, fanii „Sportului Rege” vor avea între 16 partide ce se anunță foarte interesante.

Marele star al competiției va fi Ronaldo, care, în dorința de a strânge cât mai multe trofee, a renunțat la vacanță. Alături de el, vor fi și un Quaresma, Nani, Pepe și Rui Patricio, adică tot ce are mai bun fotbalul lusitan acum. În schimb, campioana mondială Germania vine cu „rezervele” Henrichs, Diego Demme, Sandro Wagner, dar fără „greii” Kroos, Muller, Neuer, Khedira și Schurrle. 13 dintre cei 23 de jucători convocați de Joachim Low au mai puțin de zece selecții în națională, în timp ce căpitan a fost ales Draxler, jucător cu 30 de meciuri la 23 de ani.

Rusia, țara gazdă, încearcă și ea schimbarea „liniilor” din mers. Țara gazdă a renunțat, cel puțin pentru această competiție, la Dzyuba și Kokorin, pentru a le da o șansă lui Poloz și Bukharov. La rândul său, Chile, campioana Americii de Sud, a convocat toată pleiada de vedete, în frunte cu Sanchez și Vidal, semn că vrea să se lupte pentru marele trofeu.

Cupa Confederațiilor, care se va desfășura între 17 iunie și doi iulie, va debuta sâmbătă, cu meciul dintre Rusia și Noua Zeelandă. De-a lungul istoriei, această competiție FIFA a fost câștigată de Brazilia, Franța, Argentina, Mexic și Danemarca.