Eşti aici

Infrancțiuni economice deconspirate de PCCOCS

Investigații de amploare în toată țara.  Trei persoane au fost arestate în urma a 13 percheziții efectuate în locuințele și mașinile a cinci administratori de firme agricole. 
Potrivit oamenilor legii, suspecții ar fi efectuat vânzări fictive de cereale şi au comis evaziune fiscală în valoare de trei milioane de lei şi spălare de bani în sumă de şapte milioane de lei.
Din primele informații, factorii de decizie ale firmelor date, împreună cu așa-numiții beneficiari, adică gestionarii ai șapte SRL-uri, încehiau documente false prin intermediul cărora cumpărau mărfuri şi servicii de la o companie, special implicată în acestă schemă, costul acestora fiind achitat doar prin transfer.
Totodaă, s-a constat și că indivizii perfectau acte false de achiziţie a produselor şi transferau banii beneficiarilor fără comisionul de lichefiere. Astfel, în urma investigațiilor s-a stabilit că suspecții ar fi cumpărat cereale de la persoane decedate sau plecate din ţară.
Dacă vor fi găsiți vinovați, conform legislației în vigoare, aceștia riscă o amendă de până la 267.000 de lei sau șase ani de privațiune de libertate.