Eşti aici

IRMA, “mătură” America

Bilanțul Uraganului IRMA a urcat la 16 morți. Furtuna se îndreaptă către Florida, iar America se pregătește de, un nou, impact devastator.

 „Indiferent în ce zona a coastelor Floridei locuiţi, fiţi pregătiţi de evacuare”, a anunţat guvernatorul zonei Rick Scott, în condiţiile în care meteorologii au avertizat că furtuna va atinge sudul Floridei până duminică.

Uraganul de categoria cinci a lovit Insulele Turks and Caicos, după ce în Haiti şi în Republica Dominicană a provocat pagube şi inundaţii. IRMA a trecut şi pe lângă Puerto Rico, unde oficialii au anunţat că a dus la moartea a doi oameni, relatează AFP.  O altă persoană a fost gasită decedată în Sain Martin, fapt ce a urcat numărul morţilor la cel puţin 16.

Conform Crucii Roşii, uraganul a afectat aproximativ 1,3 milioane de persoane, dar numărul acestora ar putea ajunge la 26 de milioane.

Ultimele prognoze arată că furntua se va năpusti asupra Floridei, iar Miami se află direct în calea să. Şi nu e singură ameninţare. În Atlantic, s-au mai format două uragane. Iar unul dintre ele - ajuns la categoria trei - tinde să devină foarte periculos.