Eşti aici

Iurie Leancă are probleme de imagine

Iurie Leancă a fost prins pe picior greșit după ce a declarat că ar fi consultat Banca Mondială când a acordat 14 miliarde de lei BNM, pe când era premier.

Noul vicepreședinte al parlamentului declarase recent că a consultat Banca Mondială când a dispus acordarea celor 14 milioane de lei BNM, după ce a fost acuzat de liderul PPDA, Andrei Năstase că ar trebui să facă pușcărie pentru asta.

Iar azi Banca Mondială a anunţat oficial că nu a fost consultată de către Guvernul Leancă în problema acordării garanțiilor după jaful din sistemul bancar, așa cum a declara zile trecute fostul prim-ministru.

Instituția financiară a ținut să precizeze printr-un comunicat de presă că, nu doar că nu a fost consultată de către Guvernul condus de Leancă, ci nici măcar nu știa de intenția Executivului, de a acorda garanțiile de peste 9 miliarde de lei.

„Cu privire la o declarație recent circulată în rețelele de socializare. Garanția Guvernului pentru Banca Națională a Moldovei în noiembrie 2014 pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale. Mai mult ca atât, Banca Mondială nu știa despre intențiile Guvernului în ceea ce privește garanția, pțnă la momentul intrării acesteia în vigoare”, se arată în comunicatul Băncii Mondiale.

De data asta Leancă nu a venit cu nici o reacţie la cele spuse de către BM.