Eşti aici

Liderii Blocului „ACUM” au prezentat probe

Liderii Blocului „ACUM” au prezentat ziarului „Newsmaker” probe care demonstrează că medicii au depistat cantități exagerate de mercur în sânge.
Potrivit sursei citate, Andrei Năstase a efectuat primele investigații medicale în Germania în 2017 și acestea au arătat că volumul de mercur în sânge este cu mult peste limitele normale. Andrei Năstase a urmat un tratament îndelungat, însă cantitatea de mercur s-a redus nesemnificativ, conform rezultatelor analizelor din decembrie 2018. O situație similară se atestă și în cazul Maiei Sandu.
Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat, joi, că au suspiciuni rezonabile să creadă că au fost otrăviți cu mercur. Cei doi lideri ai blocului afirmă că medicii le-au fi comunicat o astfel de acumulare de mercur în organism nu poate fi explicată în mod natural. Andrei Năstase a spus că ar fi ținta unor atacuri din partea actualei guvernări și că alți colegi de partid de-ai săi fi fost, la fel, otrăviți cu mercur.
Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat pentru Radio Chișinău că acuzațiile aduse de liderii blocului ACUM sunt declarații electorale, fără probe. Potrivit PD, aceasta ar fi o modalitate de victimizare a blocului electoral.