Eşti aici

Lionel Messi şi nimic mai mult

Lionel Messi şi nimic mai mult! Argentina și-a depășit propria criză și s-a calificat la Campionatul Mondial după o campanie modestă, dar graţie unui jucător fantastic.

Cu starul Barcelonei titular, naționala lui Jorge Sampaoli a mers în Ecuador cu un singur obiectiv, victoria! Totuși, după numai 49 de secunde, Argentina a rămas blocată. Romario Ibarra a marcat pentru 1-0, după un şut trimis la colţul lung. Oapeții erau la pământ, iar Messi a simţit acest lucru. Era minutul 12 și după o combinaţie cu Di Maria, acesta a restabilit egalitatea. Peste alte şapte minute, Leo a luat o acţiune pe cont propriu și și-a trimis naționala direct pe locul trei al clasamentului. 

În acel moment, Messi și coechipierii săi aveau deja asigurată calificarea, însă căpitanul Argentinei nu a dorit să mai riște. Decarul lui Sampaoli și-a încheiat show-ul cu un al treilea gol, reușită ce l-a transformat direct în cel mai bun marcator din istoria preliminariilor zonei sud-americane, cu 21 de goluri. De altfel, Leo a participat direct la 98 de goluri în 122 de meciuri cu Argentina, perioadă în care a punctat de 61 de ori.

Trenul către Mondialul din 2018 l-au mai prins și Brazilia, care a terminat pe prima poziție, cu 41 de puncte, respectiv Uruguay și Columbia. Prima reprezentativă a statului Peru va merge la baraj.