Eşti aici

Maia Sandu, atenționată de procuratură

Maia Sandu a fost chemată la procuratură pentru a fi atenționată că riscă răspundere penală, dacă denunțul împotriva lui Vladimir Plahotniuc, depus de PAS se va dovedi fals.

Maia Sandu a calificat această situație ca pe un gest de intimidare, care ar avea scopul de a o determina să renunțe la denunțul depus împotriva liderului democraților. Mâine, Maia Sandu se va prezenta din nou la Procuratură, pentru a face depoziții în calitate de martor, statut care i-a fost înaintat astăzi de procurori.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, atenționarea liderii PAS este o măsură obligatorie, în conformitate cu legislația națională.

Amintim că Maia Sandu a depus, la 21 septembrie, un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Vladimir Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurpare a puterii în stat. Ea susține că liderul PD și-ar fi însușit puterea în stat în mod ilegal.

Anterior, Procuratura a respins o altă plângere a Maiei Sandu împotriva președintelui Igor Dodon, pe care l-a acuzat de trădare de patrie și dezbinare a societății.