Eşti aici

Maia Sandu refuză funcția de Premier

Copreședinții Blocului ACUM refuză și cea de-a treia invitație la negocieri, venită din partea Partidului Democrat. Maia Sandu și Andrei Năstase susțin în continuare că nu au de gând să discute cu democrații despre o eventuală coaliție, iar invitațiile acestora nu fac decât să isterizeze societatea, ca într-un final PDM și PSRM să creeze o majoritate parlamentară.
Andrian Candu a declarat la 14 martie că Partidul Democrat ar fi dispus să le ofere celor din Blocul ACUM funcția de premier în cadrul unor eventuale negocieri. Această nouă modalitate de a-i atrage la discuții nu a funcționat însă, iar copreședinții Blocului ACUM insistă în continuare că nu vor negocia nici cu democrații, dar nici cu socialiștii.
Maia Sandu președintele PAS 01.34 – 02.42 „Noi le-am spus că nu ne interesează nicio alianță. Total lipsiți de consecvență cei de la PDM. Dacă vă amintiți, în special în campanie, dar și înainte de campanie, tot discursul PDM-ului era despre cât de periculoși suntem noi pentru țară. Ne-au acuzat și de trădare de patrie. Deci, după toate acuzațiile, ei vin astăzi și spun că suntem buni și într-o zi ne oferă și funcția de prim-ministru”.
Copreședinta Blocului ACUM a mai menționat că din perspectiva lor, democrații încearcă să isterizeze societatea, ca ulterior să facă o alianță cu socialiștii.
Maia Sandu președintele PAS 03.03 – 03.42
Poziția Maiei Sandu este susținută și de Andrei Năstase, care a precizat că Blocul ACUM nu va face alianță cu Plahotniuc, nici după ce democrații le-au sugerat că sunt gata să le ofere funcția de premier în noul Guvern.
După alegerile parlamentare, PDMa invitat liderii Blocului ACUM la negocieri, însă aceștia nu au dat curs invitației. Gestul democraților a fost repetat și de socialiști, care după validarea rezultatelor alegerilor au chemat reprezentanții Blocului ACUM la sediul PSRM. Blocul ACUM a refuzat însă și invitația socialiștilor.