Eşti aici

Miliardul furat ar putea fi recuperat în 3 ani

Directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, speră ca în maxim trei ani CNA va obține rezultate clare și că se va putea evalua activitatea instituției deja nu în milioane, dar în miliarde de lei recuperate din frauda bancară.
Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2.
„Banii sunt bine ascunși, s-au făcut tentative ca să se distrugă urmele unde au ajuns. Noi am identificat peste zece jurisdicții din străinătate, acolo unde o să intervenim în conformitate cu procedurile noastre. Comparativ cu suma totală, a rămas o sumă neidentificată la moment unde se află și cine sunt beneficiarii finali, însă sperăm că o să dăm și de urma acestor bani”, a spus directorul CNA.
Totodată, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor a susținut că suma prejudiciului adusă statului este de 13,3 miliarde de lei, dintre care 2,6 miliarde urmează să fie recuperate din bunurile aflate în posesia celor trei bănci. Astfel, pe seama procuraturii rămân 10,7 miliarde, o mare parte din ele fiind acoperite cu sechestrele aplicate pe cauzele penale aflate în gestiune.
Amintim că, miercuri, Procuratura Anticorupție a prezentat un document în care se arată că principalii figuranț în dosarul „Miliardului Furat” sunt, Ilan Șor, Grigore Gacikevici, Ion Rusu, Vladimir Filat, Chiril Lucinschi și Veaceslav Platon.