Eşti aici

Ministerul Sănătății în conflict cu studenții

Peste 100 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, promoția 2016, s-au pomenit trimiși în judecată de către Ministerul Sănătății. Instituția le cere studenților să restituie o anumită sumă de bani pentru că nu s-au angajat în spitalele în care au fost repartizați de minister. 

Scandalul a început după ce un absolvent a publicat pe Facebook o citație de chemare în judecată, în care, Ministerul Sănătății, cere ca absolventul să-i restituie 235 de mii de lei. 

În replică, Ministerul Sănătății a venit cu un comunicat de presă în care spune că în cazul nerespectării de către tinerii specialişti a contractului semnat cu instituția de stat, ei sunt obligaţi să restituie cheltuielile pentru instruirea universitară. Potrivit Ministerului, au fost depuse 103 cereri de chemare în judecată, pentru persoanele care nu și-au onorat obligațiile de a activa conform repartizărilor Ministerului Sănătății.

Menționăm că tot pe rețelele de socializare, mai mulți absolvenți și-au arătat nemulțumirea față de felul în care a fost făcută repartizarea în spitale. Mulți dintre ei spun că sunt nevoiți să-și lase familia într-un oraș și să profeseze în altul.