Eşti aici

Moldova are toată susținerea din partea Americii

Moldova are toată susținerea Americii. O declarație în acest sens a fost făcută chiar de către Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților, Congresul SUA la întrevederea cu Andrian Candu și omologii acestuia din Georgia și Ucraina.
„În numele Congresului SUA susținem cu tărie Alianța Transatlantică pe domeniul asigurării suveranității și securității Moldovei, Ucrainei și Georgiei. Știm că urmează exerciții electorale, iar riscul de imixtiune rusească este foarte mare, motiv din care vă vom ajuta multidimensional”, a menționat oficialul american.
La rândul său, Andrian Candu a mulțumit președintelui Camerei Reprezentanților pentru suport și implicare personală, precum și pentru angajamentul deplin în raport cu Moldova, Georgia și Ucraina. În context, oficialul nostru a solicitat votarea celor două rezoluții din Congresul SUA care vin în susținerea țării noastre.
Precizăm că, președintele Parlamentului de la Chișinău, împreună cu omologii săi din Ucraina și Georgia, însoțiți de speakerul din Lituania și vicepreședintele Legislativului din Polonia, efectuează, în premieră, o vizită în America pentru a cere angajament deplin și activ al SUA în regiune.