Eşti aici

Moldova, o nouă destinație pentru investiții

Moldova a fost recunoscută la nivel mondial drept cea mai nouă destinație pentru investiții emergente. Potrivit Organizației de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova, țara noastră s-a clasat pe locul șase în lume în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create anul trecut în raport cu numărul populație.

Acest lucru se datorează  intrării pe piață noastră a unor companii din domeniul automobilistic. Astfel, pe parcursul ultimilor cinci ani, acest sector a înregistrat o creștere semnificativă, după ce 15 companii de top din din Germania, America, Japonia, Austria și Italia au investit, lucru care a dus la crearea a peste 12.500 de locuri noi de muncă.

În prezent, firmele din Moldova produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda și asigură cu tapițerii peste 700 de mii de mașini anual.

Menționăm faptul că, datorită acestui domeniu, valoarea exporturilor este de peste 400 milioane de dolari, ceea ce reprezintă o pondere de peste 20% în totalul de exporturi. Mai mult, în următorii doi ani, aceste companii planifică crearea a noi sute de locuri de muncă, extinderea producerii, construcția fabricilor noi, volumul investițiilor preconizate ridicîndu-se la 182,6 mil. dolari.