Eşti aici

Moldova a primit statut de observator în UEE

În ziua în care, potrivit sondajului companiei „Intellect Group”, cei mai mulți moldoveni au declarat că își doresc o relație mai bună a țării noastre cu Uniunea Europeană, Vladimir Putin a anunţat că liderii Uniunii Economice Eurasiatice au convenit să acorde Moldovei statutul de observator.
Astfel, țara noastră este prima cu acest statut în UEE, dominată de Rusia, iar la Soci, Vladimir Putin a precizat că organizația este „gata” să ia „în considerare cereri din partea altor state interesate, în special din partea vecinilor din CSI.
Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu omologul său rus. Aici, cei doi șefi de stat au discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale, potrivit unui comunicat emis de Președinție.
Totuși, se pare că „lauda” președintelui nostru este una problematică. „Cetățenii nu au știut nimic. Dodon nu are aprobarea Parlamentului. Pentru aceasta, el devine criminal de stat şi uzurpator al puterii. Dodon a comis o gravă crimă împotriva poporului. El a exercitat puterea în nume propriu când a comis actul de trădare”, menționează Valeriu Munteanu, candidatl PL la funcția de edil al Capitalei. Un lucru confirmat și de către democrați, potrivit cărora declarația lui Igor Dodon a fost făcută în calitate de persoană fizică, deoarece el nu poate reprezenta Moldova fără acordul Legislativului și Executivului.