Eşti aici

Moldovenii din Anglia, solidari cu cei rămași acasă

Diaspora moldovenească din Anglia continuă să fie solidară cu cei rămași acasă. Adunati, pentru al patrulea an consecutiv, la evenimentul „MărțiShop”, concetățenii noștri au adunat 1.200 de lire pentru Fundația Donează pentru Copii din comuna Băcioi.
Astfel, la evenimentul organizat de către Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, fiecare invitat a fost întîmpinat cu un mărțișor. Or, prin această întâlnire, a fost sărbătorită, în stil autentic, și venirea primăverii. În aceste condiții, oaspeții au avut parte de bucate tradiționale, vin și muzică live moldovenească. Totodată, pe lingă divertisment, a fost dat, și un recital de poezii.
„Îmi pare bine că evenimentele noastre capătă amploare. „MărțiShop-ul”, a fost un nou prilej pentru moldoveni să-și dea întâlnire într-un mod neformal, dar pentru o cauză nobilă. Echipa noastră de voluntari se implică activ în dezvoltarea comunității din Marea Britanie și caută mereu oportunități să contribuie pentru viitorul Moldovei”, a declarat Olga Cotelnic, Președintele Asociației Moldovenilor din Marea Britanie.
De asemenea, tânărul violonist Iurie Sula, prin recitalul său, a creat o adevărată atmosferă de sărbătoare.
Menționăm că, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie este o organizație non-guvernamentală, fondată în 2007, și care numără peste 3.000 de membri.