Eşti aici

Moldovenii tot mai apropiați de Uniunea Europeană

Potrivit ultimului Barometru al Opiniei Publice prezentat, astăzi, în cazul unui eventual referendum, majoritatea moldovenilor, adică 46%, ar opta pentru Uniunea Europeană.
Ce ține de o colaborare mai strânsă a țării noastre cu statele din Uniunea Vamală, doar 34% dintre respondenți văd acest lucru ca fiind unul pozitiv. Totodată, 6% dintre cei chestionați au răspuns că nu vor participa la un asemenea referendum, în timp ce 14% sunt indeciși.
Totodată, potrivit aceleiași anchete, cei mai mulți moldoveni care ar opta pentru Uniunea Europeană au fost în Chișinău, 55%, în timp ce locuitorii din Bălți, cu 50%, formează cea mai mare majoritatea a conaționalilor noștri care ar alege Uniunea Vamală.
Cu toate acestea, cetățenii țării noastre își doresc să trăiască într-un stat independent. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc și un referendum cu privire la Unirea Moldovei cu România, doar 24% dintre moldoveni ar vota pentru, în timp ce 57% ar fi contra. Cel puțin acestea sunt datele pe care le relevă sondajul a cărui marjă de eroare este +/-3%.