Eşti aici

„Motivele tehnice”, scuza lui Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a anunțat că „din motive tehnice” acesta nu a putut participa la Forumul Internațional „Crans Montana”, care a început, astăzi, la Bruxelles.
Potrivit șefului statului, discursul care era pregătit pentru al ține la acest eveniment a fost citit de către consilierul prezidențial în domeniul politicii externe, Aureliu Ciocoi.
Totuși, motivele reale pentru care Dodon nu a mers la acest eveniment, unde urma să aibă câteva întrevederi bilaterale cu oficialii europeni, nu au fost anunțate.  Pentru această deplasare, șeful statului și-a amânat și vizita pe care trebuia să o aibă, în aceeași perioadă, în America. Iar acest lucru pare să confirme faptul că Igor Dodon este pregătit, deocamdată, doar pentru deplasări în spațiul CSI.
Amintim că, anerior, raportorul Parlamentului European pentru Moldova, europarlamentarul Petras Auštrevičius, a spus că președintele nostru este așteptat la Bruxelles, unde va trebui să răspundă la întrebări precum, cum vom organiza alegerile, în baza cărei legi electorale și ce se întâmplă cu ancheta cu privire la frauda bancară.