Eşti aici

Natura dezlănțuită distruge Europa

Europa este lovită crunt în aceste zile atât de precipitații abundente, cât și de temperaturi caniculare. Astfel, după ce Suedia și Grecia au fost pârjolite de incendiile de vegetație, joi, a venit și rândul Germaniei să fie cuprinsă de flăcări.
14 focare au izbucnit în pădurile de lângă Berlin, iar salvatorii, după ce au restricționat circulația rutieră din zonă, au anunțat populația să fie pregătită pentru eventuale evacuări. De caniculă nu scapă nici Franța sau Anglia. Aici, potrivit meteorologilor, maxima a depășit valoarea de 40 de grade Celsius.
În aceste sens, autoritățile avertizează că dacă nu se iau măsuri rapid, temperaturile înalte ar putea face sute de victime.
Ce ține de Grecia, statul în care incendiile au omorât doar în această săptămână aproximativ 85 de oameni, aceasta se confruntă deja cu inundații grave. O ploaie torenţială a umplut străzile de apă, traficul a fost dat peste cap. Iar sute de case, magazine şi subsoluri au fost inundate. Ploile și-au făcut simțită prezența și în România, unde furtunile și grindina au afectat zeci de localități și sute de hectare de culturi agricole.