Eşti aici

Noi facilități pentru transportatorii auto

Agenții economici, care efectuează transporturi în Bulgaria, vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisie mixte moldo-române, care se desfășoară în perioada 26-27 iunie, la București. La fel, în cadrul discuțiilor au fost abordate și subiecte ce țin de îmbunătățirea calității transportului rutier internațional și soluționarea dificultăților din domeniu.
Alte subiecte ce au fost puse în discuție se referă la transportul rutier de marfă şi transportul de persoane, printre care, reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania şi Moldova, precum și timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat.
Amintim că, la sfârșitul lunii mai, Guvernul a aprobat două hotărâri cu privire la liberalizarea transportului auto și aerian dintre Moldova și Ucraina. În baza protocolului aprobat, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit pentru autovehiculele care corespund normelor EURO III şi mai sus, va fi efectuat într-un regim liberalizat. Anterior, autorizațiile respective costau până la 12 euro per cursă.
Anul trecut, Kievul a acordat transportatorilor moldoveni 55.700 de autorizații de transportare a mărfurilor.