Eşti aici

Noile reguli privind salariul, în vigoare

Noile reglementări privind plata salariului în zilele de sărbătoare sunt de astăzi în vigoare, modificările la Codul Muncii fiind publicate în Monitorul Oficial, scrie bizlaw.md.
Astfel, potrivit noilor reguli, în cazul salariaților remunerați în acord sau pe unitate de timp, dacă zilele de sărbătoare nelucrătoare nu vor coincide cu cele de repaus săptămânal, acestora li se va plăti leafa medie. În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare vor coincide cu zilele de repaus săptămânal, salariul mediu pentru aceste zile nu se va achita deloc.
Totodată, în cazul angajaților remunerați cu salarii de funcție fixe, leafa de funcție, adică cea de bază a acestora nu se va schimba în cazul în care în luna respectivă vor exista zile de sărbătoare nelucrătoare.
Precizăm că modificările au venit să stabilească că angajații pentru care au salarii de funcție fixă, în luna în care sunt zile de sărbătoare nelucrătoare, leafa să nu li se schimbe. Totuși, modificarea operată a nemulțumit deja agenții economici, care afirmă că schimbarea dată va genera inechitate.