Eşti aici

Noul An Chinezesc, sărbătorit fără fast

Comunități de chinezi, vietnamezi, coreeni și japonezi din toate ţările lumii întâmpină, astăzi, „Anul Câinelui de Pământ”. Oamenii şi-au decorat casele cu ghirlande strălucitoare şi becuri multicolore, iar în locuinţe şi-au adus flori care prevestesc venirea primăverii.
Cu toate acestea, pe străzile Beijingului nu s-a văzut nici urmă de artificii, contrar peisajului obişnuit, când la primele ore ale dimineţii se aruncau în aer petarde pentru a alunga spiritele rele.
Mai mult, eforturile autorităţilor locale pentru a frâna poluarea au dus la interzicerea focurilor de artificii și în alte 444 de oraşe. Deşi sunt un adevărat simbol naţional, nu este prima dată când Beijingul interzice focurile de artificii care au fost inventate de chinezi. Prima dată s-a recurs la acest gest în 1993, atunci din cauza numărului mare de incendii.
Menționăm că odată cu intrarea în Noul An Chinezesc, începe și „Festivalul Primăverii”, cea mai mare sărbătoare tradiţională din regiune. În timpul acestei festivități, milioane de persoane pleacă în localităţile de baştină pentru a se reuni cu rudele lor.