Eşti aici

O altă afacere ilegală, a eșuat

Doi bărbați, tată și fiu, riscă să ajungă după gratii. Aceștia vor fi trimiși în judecată pentru încălcarea cerinţelor de protecţie a zăcămintelor minerale care a provocat urmări grave şi practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător.
Potrivit oamenilor legii, în perioada 2011 – 2017, în lipsa unei licenţe, dar și fiind protejați de poliţişti, reprezentanţi ai Inspecţiei Ecologice Nisporeni și de către primarul satului Milești, învinuiţii ar fi extras ilegal, prin excavare, 4.770 de metri cubi de nisip de pe 11 terenuri cu destinaţie agricolă, pe care ulterior l-au vîndut unor persoane fizice şi juridice, precum, și unui agent economic, care beneficia de Proiectul de aprovizionare cu apă potabilă a localităţii.
În prezent, inculpaţii, de 51 şi, respectiv, 27 de ani, au interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia riscă până la cinci ani de închisoare. 
Totodată, la demersul procurorilor au fost aplicate sechestre pe bunurile mobile, imobile şi alte valori ale învinuiţilor.