Eşti aici

O nouă campanie preliminară rată de Moldova

Rușinea fotbalului moldovenesc la nivel internațional continuă, după ce prima noastră reprezentativă a încheiat Preliminariile Campionatului Mondial din 2018 fără nici o victorie. În ultimul lor meci din aceste calificări, „Tricolorii” au pierdut cu 0-1 contra Austriei.

Învinși în tur cu 0-2, jucătorii noștri au început, oarecum promițător și Plătică, respectiv Cociuc au ratat, până în minutul 13, două ocazii bune de a deschide scorul. Nu au făcut-o, însă, și din acel moment, oaspeții au preluat conducerea jocului, chiar dacă au evoluat fără mulți dintre fotbaliștii lor de bază. Deși la cabine s-a intrat fără gol marcat, partida a avut două momente cheie după reluare. Mai întâi Ioniță a fost eliminat pentru al doilea galben. Iar mai apoi Austria a marcat golul victoriei, prin Schaub, care a punctat din pasa lui Arnautovic.

Cu doar două puncte strânse în aceste preliminarii, Igor Dobrovolski a declarat la finalul întâlnirii că nu este momentul potrivit pentru a analiza acest lucru.

În schimb, Radu Gânsari a fost mult mai direct și a spus ce crede despre prima noastră reprezentativă. Potrivit jucătorului de la Sheriff, în acest moment, Moldova nu are putere și calitate de a obține rezultate mai bune.

Amintim că în calificările pentru Mondialul din Rusia, Moldova a remizat, de două ori, cu echipa similară a Georgiei.