Eşti aici

O nouă intervenție aero-medicală SMURD

Femeia în vârstă de 48 de ani din raionul Fălești care a fost afectată duminică în timpul unei explozii, a fost adusă de urgență la Chișinău cu un elicopter SMURD Iași.

Victima a suportat arsuri de gradul I, II, III și IV pe 70 % a suprafeței corpului. Din acest motiv, medicii Spitalului Republican din Fălești au luat decizia ca pacienta să fie transportată la Chișinău pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.

Astfel un elicopter SMURD Iași a preluat femeia și a transportat-o în Capitală.

Pe parcursul zborului pacienta a fost monitorizată de un echipaj de medici și paramedici ai Serviciului Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare. Potrivit medicilor, pe parcursul zobrului, deși se afla în stare gravă, femeia a fost stabilizată, respective nu a suportat complicații.

Amintim că explozia a avut loc duminica trecută și s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz, iar în urma acesteia, copila care se afla în curtea casei, a fost găsită la aproape trei ore de căutări sub dărâmături, cu multiple leziuni în zona capului, iar bunica acesteia s-a ales cu arsuri pe toată suprafața corpului.

Conform informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI aceasta este a 33 intervenție aero  -  medicală de la lansarea SMURD în Moldova.