Eşti aici

O nouă Intervenție SMURD, reușită

Intervenție reușită. O moldoveanca, de 59 de ani, care era internată într-un spital din Italia a ajuns cu bine la Chișinău. Femeia a fost transferată în țară cu un echipaj mobil SMURD care a monitorizat-o și a asistat-o pe tot parcursul drumului.
Doamna, care suferă de o maladie, a fost adusă de o ambulanță de terapie intensivă dintr-un spital din Brescia, iar la Chișinău va fi internată într-un spital de profil unde va avea parte de îngrijiri medicale ulterioare. Toată intervenția tur-retur a durat 72 de ore, timp în care au fost încheiate toate procedurile de rigoare.
„Serviciul medical SMURD din cadru Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a avut intervenția tranfrontalieră de a transporta pacienta care se afla la spital în orașul Brescia, Italia în Chișinău. Pe parcursul drumului, pacienta a fost monitorizată de echipa Smurd.”
Până acum, au fost înregistrate peste 12 astfel de intervenții SMURD, care transportă și asistă medical cetățeni ai Moldovei, din alte state, pentru a avea parte de îngrijiri medicale ulterioare aici, acasă.