Eşti aici

O nouă ședință amânată în primul dosar al lui Filat

O nouă ședință în primul dosar al lui Filat, legat de un denunț al lui Ilan Șor cu privire la o mită de 250 milioane de dolari pe care acesta i-ar fi dat-o fostului premier, a fost amînată, după ce avocații acestuia au cerut recuzarea a doi judecători din completul de judecată.
Întrebat despre rezultatele alegerilor și o coaliție a blocului „ACUM” în următorul Parlament, fostul premier a fost foarte laconic în declarații, menționând că este interesat de ședința de judecată la care a venit.
SNCVideo: 03:43-03:55 (Vladimir Filat, fost premier)
„Eu cred că ei știu cu cine trebuie să facă și haideți, avem un proces astăzi. Dați-mi voie să particip la proces”.
Potrivit avocatului Victor Munteanu, judecătorii urmau să examineze astăzi cererea de revizuire depusă de Vladimir Filat împotriva sentinței Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, 2016, a deciziilor instanțelor de apel și recurs.
Fostul premier a fost condamnat atunci la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență, după ce Ilan Șor, principalul învinuit în fraudele din sistemul bancar, a scris un autodenunț în care indica faptul că i-ar fi dat mită de 250 de milioane de dolari.