Eşti aici

O nouă victorie împotriva Statului Islamic

Cea mai periculoasă grupare teroristă din lume, Stat Islamic începe să se clatine serios. Cinci dintre cei mai căutați lideri ai reţelei teroriste au fost prinși în Irak, într-o operaţiune a serviciilor americane şi irakiene, afirmă surse citate de cotidianul „New York Times”, informaţia fiind confirmată și de preşedintele de la Casa Albă, Donald Trump.
Arestările au fost efectuate în cursul unei misiuni pentru localizarea unor lideri ai grupului terorist care se ascundeau în Siria şi Turcia.
„Este vorba de o victorie semnificativă a coaliţiei conduse de America care luptă împotriva reţelei extremiste și care a evidențiat și mai mult consolidarea relaţiei între Washington şi Bagdad”, comentează presa internațională.
Precizăm că, în urma operațiunii, au fost capturați patru irakieni şi un sirian responsabili de administrarea teritoriilor siriene aflate sub controlul reţelei Stat Islamic.
Formată în 2013, gruparea teroristă are, în prezent, zeci de mii de combatanți care au provocat cele mai tragice atentate din ultimii ani.