Eşti aici

Oportunitățile de afacere în Moldova, discutate în SUA

Evoluțiile economice, prioritățile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și oportunitățile investiționale din Moldova au fost abordate de premierul Pavel Filip și Secretarul Adjunct al Departamentului Comerțului al Americii, Ian Steff, în cadrul unei întrevederi la Washington.
Aici, Pavel Filip a punctat acțiunile Guvernului pentru facilitarea activității agenților economici, care, într-un final, au asigurat o creștere economică de 4,5% în 2017. Mai mult, anul trecut, potrivit prim-ministrului, au fost create aproximativ 60.000 de noi locuri de muncă, iar investițiile în Zonele Economice Libere au constituit 115 milioane de dolari.
La rândul său, Ian Steff a exprimat interesul pentru explorarea oportunităților de investiții în Moldova, în mod special în sectorul IT, în domeniul infrastructurii, al proprietății intelectuale și al protecției drepturilor de autor. Totodată, acesta a prezentat și o serie de programe ale Departamentului de Comerț al SUA la care pot aplica oamenii de afaceri din țara noastră.
Pe parcursul anului trecut, volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și America a depășit 89 de milioane de dolari, în creștere cu peste 26% față de anul 2016.