Eşti aici

Paracetamolul, fatal pentru o fetiță de 5 ani

Fetița de cinci ani, din Sângerei, care la sfârșitul săptămânii trecute a fost transportată cu un elicopter SMURD la București, în urma unei intoxicații cu paracetamol, a murit.
În contextul acestui caz tragic, autoritățile medicale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripție doctorilor, să respecte cu strictețe dozele și intervalele de administrare pentru a evita efectele toxice ale acestora.
Totuși, lucrurile legate de acest caz tragic vor fi complicate și în continuare, odată ce neamurile familiei acuză medicii de la Spitalul Raional Sângerei de moartea copilului. Sub protecția anonimatului, una dintre rude a declarat că fetița nu s-a intoxicat acasă cu paracetamol, așa cum s-a anunțat, transmite deschide.md.
Menționăm că, micuța a fost internată inițial pe 16 iulie, la Sângerei, după care, cu o ambulanță, a fost dusă la Bălți și, în cele din urmă, la Chișinău, unde a intrat în comă. Astfel, pe 20 iulie, s-a decis transferarea ei la București.