Eşti aici

Parisul, paralizat din cauza ninsorii

Peste 700 de kilometri de ambuteiaje, autobuze retrase în garaje în perioada de vârf a traficului şi trenuri întârziate. Sunt efectele iernii neobișnuite pentru această perioadă, care s-a instalat în jumătatea de nord al Franţei.
Cea mai afectată este regiunea capitalei. Stratul de zăpadă nu depăşeşte câţiva centimetri, dar este un fenomen care se înregistrează foarte rar. Din cauza ninsorii, în Paris a fost închis Turnul Eiffel. Iar pe străzi s-au format ambuteiaje. Nici cei care au mers cu transportul în comun nu au avut mai mult noroc. Toate autobuzele care deserveau Parisul şi suburbiile au fost retrase de pe traseu cu ore bune înainte de sfârşitul programului.
Problemele vor continua să se agraveze. Sunt coduri roşii sau portocalii în 27 de departamente, iar în cel puţin zece dintre ele au fost anulate cursele microbuzelor care îi duc pe elevi la şcoală.
Meteorologii francezi au anunţat că situaţia ar putea deveni critică în această noapte, când temperaturile vor coborî până la minus zece grade Celsius.