Eşti aici

Partidele unioniste - lipsă de consens

Lipsa unui consens politic între partidele și mișcările unioniste ar putea lipsa de reprezentativitate în următorul Parlament, iar ambițiile excesive ale liderilor de partide care și-au asumat cauza unionistă nu fac decât să confirme acest lucru. Cu aceste declarații a venit un grup de unioniști, care au prezentat rezultatele unei adunări consultative pe acest subiect, desfășurată la finele lunii septembrie, și la care s-a prezentat un număr de modest de participanți.
Potrivit lui Andrei Groza, grupul a și format deja o listă, un așa-zis filtru, prin care candidații vor fi nevoiți să treacă.
SNCVideo unionisti: 14:41-15:10 (Andrei Groza, liderul grupului de inițiativă)
„În această listă, noi am afirmat anterior, pot fi incluse toate persoanele care nu pot fi bănuite de corupție, toate persoanele care s-au văzut ca niște luptători fermi pentru reunirea Republicii Moldova cu România, persoane integere, profesioniste, pe care le cunoaște mai multă lume”.
Totodată, aceștia consideră că doar prin formarea unui bloc comun există sorți de izbândă.
SNCVideo unionisti: 17:02-17:25 (Andrei Groza, liderul grupului de inițiativă)
„Ne adresăm către cetățeni să ceară partidelor, să impună și să formeze un singur bloc electoral, iar acest bloc electoral să fie format să fie format pe principiile votării secrete. Altă modalitate considerăm că, în acest moment, nu există”.
Membrii grupului de inițiativă au anunțat că, cel târziu peste o lună, va fi convocată o nouă adunare consultativă.