Eşti aici

Pavel Filip: „Moldova se descurcă financiar”

Pavel Filip continuă să dea asigurări că Moldova se descurcă financiar, odată ce există bani suficienți în buget. Declarațiile au fost făcute de prim-ministru în cadrul unei emisiuni de la postul „TV Prime”, unde a mai susținut că în mod optimist, la sfârșitul lunii iunie, ar trebui să ajungă în țară prima tranșă din asistența macrofinanciară din partea UE, iar după un scenariu pesimist, cel târziu în luna iulie 2018.
Totodată, potrivit premierului, primirea asistenței macrofinanciare pentru Guvern este principială, deoarece ea va reprezenta un semnal din partea Uniunii Europene de susținere a orientării Moldovei.
Referindu-se la cea mai recentă reuniune a Consiliului de asociere Moldova-UE, Pavel Filip a afirmat că din cele trei reniuni la care a participat, aceasta a fost cea mai pozitivă.
Un acord semnat în 2017 între Moldova și Uniunea Europeană prevede acordarea a 100 de milioane de euro asistență macro-financiară dintre care 40 de milioane sunt sub formă de grant. Banii urmează să fie debursați în trei tranșe, iar pentru aceasta țara noastră trebuie să îndeplindească 28 de condiționalități.
Amintim că, săptămâna trecută, când a prezentat Parlamentului Raportul de activitate a Guvernului pentru ultimii doi ani, Pavel Filip a fost criticat pentru faptul că Executivul nu a găsit posbilitate de a-și asigura bani săi pentru propriile proiecte și că nu a reântors miliardul.