Eşti aici

Pavel Filip, nemulțumit de justiția autohtonă

Premierul Pavel Filip rămâne nemulțumit de aplicarea excesivă a arestului preventiv și de desfășurarea excesivă a ședințelor de judecată, cu ușile închise.
„Nu în zadar vreau să aduc acest subiect în discuție. Este un subiect despre care mi se comunică ori de câte ori am întâlniri cu reprezentanții APL, cu oamenii de afaceri și cu ambasadorii. Toți spun că este o măsură aplicată excesiv”, a declarat Pavel Filip, care a mai precizat că arestul preventiv este o măsura excepțională, și nu tot timpul ea este una care dă rezultate.
Un alt subiect abordat de premier la începutul ședineți a fost legat de esfășurarea ședințelor de judecată și lipsa transparență în acest sens. Astfel, Pavel Filip i-a cerut Ministrului Justiției să grăbească elaborarea proiectului de lege care va limita aplicarea arestului preventiv și a deciziei cu privire la desfșurarea ședințelor de judecată, cu ușile închise.
Menționăm că, tot în ședința de azi a Guvernului, Pavel Filip i-a cerut explicații ministrului de Interne, Alexandru Jizdan în cazul șoferului amendat pentru că avea lipit un abțibild cu mesaj contra scumpirii carburanților. Prim-ministrul s-a arătat nemulțumit că un polițist „zădărnicește munca întregului Guvern” și a cerut să fie examinat cazul.