Eşti aici

Pavel Filip, recunoscător României

Pavel Filip este recunoscător statului român pentru sprijinul oferit țării noastre. Într-un interviu acordat pentru Libertatea.ro, premierul de la Chișinău a declarat că atunci când ne-au fost blocate finanțările din exterior, unicul stat care ne-a întins o mână de ajutor a fost România, cu un împrumut de 60 de milioane de euro, necondiționat la acel moment și, ulterior, cu încă două tranșe a câte 45 de milioane de euro.
Totodată, Pavel Filip a mai declarat că, în prezent, Moldova nu este dependentă sută la sută de ajutoarele venite din străinătate. „Sunt rezultate, chiar dacă am fost într-o criză profundă. Am asigurat o creștere economică de 4%, în 2016, și de 5%, în 2017. Rezultatele pe care le vedem anul acesta sunt îmbucurătoare și ne fac să fim optimiști că, în curând, vom fi mai puțin dependenți de ajutoarele din exterior. Dar, desigur că și în continuare Moldova va conta pe împrumuturi, așa cum o face fiecare țară”, a menționat premierul.
Ce ține însă de relația Moldovei cu Rusia, prim-ministrul a recunoscut că aceasta rămâne foarte dificilă. Iar lucru care o complică cel mai mult sunt trupele armate ruse aflate în stânga Nistrului.
În concluzie, Pavel Filip a comunicat că obiectivul său de bază este ca parcursul european să devină unul ireversibil în Moldova.