Eşti aici

PD propune postul de Prim-Ministru blocului ACUM

Partidul Democrat este gata să ofere postul de prim-ministru Blocului electoral ACUM, dacă acesta se va decide să negocieze formarea, alături de PD, a unei majorități parlamentare. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei ieșiri la presă, de către Andrian Candu.
SNC: 3.33-4.01 (Andrian Candu, vicepreședinte al PD)
„Chiar dacă PD are mai multe mandate în Parlament decât Blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim colegilor din ACUM sau să le facem unele oferte care presupun un rol foarte important în tot ceea ce înseamnă guvernarea. Cu alte cuvinte le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru.”
Astfel, precum susține Andrian Candu, PD și ACUM ar găsi soluțiile perfecte, având programare electorale asemănătoare, acesta a făcut o nouă invitație Blocului.
SNC: 5.35-6.06 (Andrian Candu, vicepreședinte al PD)
„Considerăm că împreună cu colegii din ACUM am fi găsit compromisuri pe tot ceea ce înseamnă viziune de țară, dezvoltarea țării și grijile față de cetățeni. În aceste condiții, Consiliul Executiv a decis să facă o nouă invitație la dialog adresată, din nou, colegilor din Blocul ACUM.”
Totuși, în cazul în care ACUM va refuza și această invitație, PD admite voalat că ar putea să inițieze discuții cu Partidul Socialiștilor.
SNC: 10.18-10.40 (Andrian Candu, vicepreședinte al PD)
„-Întrebare era dacă admiteți o coaliție cu PSRM?-Nu există asemenea discuții la ora actuală. Nu s-a discutat acest subiect. Tot ce s-a discutat a fost despre dialogul cu ACUM.”
Menționăm că la scurt timp după a doua invitație primită în 14 zile de la democrați, într-o reacția oferită pentru UNIMEDIA, cei din PAS și Platforma DA au reconfirmat că rămân fermi pe poziția lor, respectiv nu vor face nicio coaliție cu PD, PSRM și Partidul Șor.