Eşti aici

Percheziții la agenția Servicii Publice

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a efectuat azi 20 percheziții la mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto din mun. Chișinău și sudul țării și Stații de testare auto a vehiculelor.
Este vorba despre o cauză penală pornită pe fapte de abuz de serviciu, în proporții deosebit de mari, precum și pentru confecționarea și folosirea documentelor false.
În perioada 2017-2018, funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice (experți tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare și experți tehnici din cadrul Stațiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracțională. Falsificau mai multe acte oficiale ce țin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum și testare tehnică, au însușit mijloace bănești destinate achitării împozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicolele din Republica Moldova).
La moment, au fost identificate circa 500 cazuri de neachitatre a taxei, pentru folosirea drumurilor, cu însușirea mijloacelor financiare, fiind cauzat un prejudiciu estimat preventiv de aproximativ 1 milion de lei.