Eşti aici

Peter Crouch a intrat în Cartea Recordurilor

Talentul și munca asiduă de la antrenamente se răsplătește din plin în lumea fotbalului profesionist. Acest lucru poate să îl confirme Peter Crouch, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe goluri înscrie cu capul, în Premier League. Atacantul ajuns la 36 de ani are 51 de astfel de execuţii.

Cu o înălţime de 2,01 metri, Crouch a umilit mulți fundaşi şi portari, în duelurile aeriene. Vârful englez a profitat de multe ori de statura sa. Iar Cartea Recordurilor i-a recunoscut acum meritele. Jucătorul lui Stoke City a primit certificatul de la Guinness Book of Records pentru cele mai multe goluri înscrise cu capul, în primul eșalon englez. Crouch a reușit această performață într-o perioadă de 15 ani, vreme în care a evoluat pentru șase cluburi diferite.
Și tot în ediţia din acest an a Guinness Book au mai intrat alte câteva recorduri din fotbal. Cu un premiu special s-a ales Christian Benteke, care a marcat cel mai rapid gol în preliminariile Cupei Mondiale, după doar 8,1 secunde. Reușita a fost înscrisă într-un meci contra Gibraltarului. Nu a fost dată într-o parte nici performanța lui Joachim Low. Tehnicianul a intrat în Cartea Recordurilor, după ce și-a trecut în cont cele mai multe meciuri câştigate de un antrenor cu aceeaşi echipă naţională. Și Cristiano Ronaldo a reușit o performanță istorică. Starul portughez a devenit jucătorul care a înscris în cele mai multe ediţii de Campionat European.