Eşti aici

PL, vrea dreptate pentru Dorin Chirtoacă

Partidul Liberal cere publicarea integrală a dosarului întocmit de procurori pe numele lui Dorin Chirtoacă și solicită Parlamentului European să delegheze un grup de experți în drepturile omului, care să monitorizeze procesul.

Și asta pentru că susțin cei din PL, dosarul primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost făcut cu grave încălcări de procedură.

Potrivit liberalilor, transmiterea rapidă a dosarului primarului în judecată este o gravă încălcare a Codului de procedură penală, care prevede dreptul învinuitului de  face cunoștință cu toate materialele dosarului.

Liberalii susțin că lui Dorin Chirtoacă i-a fost încălcat dreptul la apărare, prin înlăturarea abuzivă a avocaților și nu au fost examinate contestațiile înainte de a transmite dosarul în judecată.

Liderul PL, Mihai Ghimpu l-a acuzat și azi pe liderul PD, Vladimir Plahotniuc că ar fi comandat acest dosar.

Nici de data asta, Vladimir Plahotniuc nu a comentat acuzațiile.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost reținut acum două luni în dosarul parcărilor cu plată, iar la sfârșitul săptămânii trecute, cauza penală deschisă pe numele primarului a fost expediată în judecată. Procurorii au cerut CMC-ului și suspendarea lui Chirtoacă din funcție pe durata procesului.