Eşti aici

Plahotniuc cere ajutorul UE și SUA

Democratul Vladimir Plahotniuc solicită SUA și UE să ajute Moldova să nu ajungă în zona influență a Rusiei.

Într-un interviu acordat de liderul PD unei reviste americane, Plahotniuc, solicită ajutorul SUA și Uniunii Europene în soluționarea conflictului transnistrean, pentru că doar așa R. Moldova nu va cădea, din nou, în zona de influență a Federației Ruse, consideră Plahotniuc.

Liderul partidului de la guvernare mai subliniază că „Rusia nu reprezintă doar un pericol militar pentru țara noastră, ci și unul economic și politic”: „Kremlinul a pus în repetate rânduri embargouri la produsele moldovenești și a hărțuit oficialii noștri în timpul vizitelor la Moscova”.

Democratul a mai adăugat că presa rusă s-a implicat în alegerile prezidențiale de anul trecut, înclinând balanța în favoarea actualului președinte, Igor Dodon. „Acum, acesta încearcă să pună bețe în roate guvernării de la Chișinău, care și-a reafirmat parcursul european și pro-occidental”, a aspus Plahotniuc.

Nu se știe când vor veni răspunsurile la aceasta solicitare din partea SUA și UE, însă în ultimile reacții, venite în adresa Guvernării de la Chișinău, americanii și europenii, au criticat dur faptul că parlamentul a adoptat sistemul de vot mixt și au neglijat recomandările instituțiilor europene.