Eşti aici

Plahotniuc: „Moldova nu este un stat capturat”

Rezultatele alegerilor locale din acest an au demonstrat, din nou, cât de falsă este retorica opoziției cu privire la „statul capturat”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul tribuna.md.
Potrivit liderului PDM, în condiţiile în care opoziţia de stânga a câştigat alegerile prezidențiale, iar cea de dreapta scrutinul din Capitală, țara noastră are parte de un moment de echilibru politic imens. Iar rezultatul alegerilor din Chișinău îi oferă opoziției de dreapta șasnsa să demonstreze de ce e capabilă.
Totuși, în acest sens, Plahoniuc a spus că Chișinăul trebuie să fie ajutat și de Guvern, indiferent de ce culoare politică este primarul.
Întrebat despre învinuirile care i se aduc precum că ar fi acaparat Moldova, politicianul a declarat că toate sunt doar niște delcarații politice, cel mai bun exemplu în acest sens fiind dubla Dodon-Năstase. „Ambii stăteau nu demult împreună pe scenă și mă criticau într-o singură voce. Azi, conduc instituții, cei doi care spuneau că Plahotniuc a capturat statul. Într-un stat capturat nu ar fi ajuns ei în veci în funcții și nu ar fi avut parte de alegeri libere pe care să le câștige”, a mai punctat Vlad Plahoniuc.